Τζόνσον σε Εργατικούς: Ρίξτε με ή κάντε στην άκρη

Τζόνσον σε Εργατικούς: Ρίξτε με ή κάντε στην άκρη
Ο Μπόρις Τζόνσον. AP

Κατά την άποψη του βρετανού πρωθυπουργού, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έπρεπε να παρέμβει, σε περίοδο μεγάλης εθνικής αντιπαράθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε σήμερα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και τον ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν είτε να επιχειρήσουν να τον ανατρέψουν ή να κάνουν στην άκρη και να επιτρέψουν στην κυβέρνησή του να υλοποιήσει το Brexit.

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε αυτήν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το Brexit ή να καταθέσει πρόταση μομφής και τελικά να έρθει αντιμέτωπο με την ημέρα που θα γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ψηφοφόρους» είπε ο Τζόνσον, σε μια ομιλία που εκφώνησε, προκαλώντας συχνά τις αποδοκιμασίες των βουλευτών.

«Θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, αφήστε τους να κάνουν εκλογές» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός εν μέσω εκκλήσεων να παραιτηθεί.

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει «παραλύσει» καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα από το να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό το κοινοβούλιο δεν θέλει να συμβεί το Brexit» σημείωσε ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, που χθες απεφάνθη πως η απόφασή του για την αναστολή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη, δεν ήταν σωστό να παρέμβει σε «κάτι που είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα, σε μια περίοδο μεγάλης εθνικής αντιπαράθεσης».

Με το να συνεχίζουν να αντιτίθενται στα σχέδιά του για το Brexit την 31η Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, οι βουλευτές εμποδίζουν τον συντηρητικό πρωθυπουργό να «υλοποιήσει τις προτεραιότητες των πολιτών» στο σύστημα υγείας, την αστυνομεύση και άλλους τομείς, τόνισε ο ίδιος.

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα σεβαστεί τον νόμο και θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ την προγραμματισμένη ημερομηνία, την 31η Οκτωβρίου.

«Θα σεβαστούμε τον νόμο και θα αποχωρήσουμε την 31η Οκτωβρίου» υπογράμμισε ο Τζόνσον στο ITV.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα