Τζόνσον καλεί τον Κόρμπιν "να φερθεί σαν άνδρας"

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον AP

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όσο παραμένει η απειλή για Brexit χωρίς συμφωνία. Οι ψήφοι των Εργατικών ωστόσο είναι απαραίτητες για να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα του Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να "φερθεί σαν άνδρας" και να στηρίξει το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

"Είναι καιρός να συμπεριφερθεί σαν άνδρας ο Τζέρεμι Κόρμπιν" είπε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News. "Ας οργανώσουμε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου", πρόσθεσε.

ADVERTISING

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όσο παραμένει η απειλή για μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Οι ψήφοι των Εργατικών είναι απαραίτητες για να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα του Τζόνσον, καθώς για να γίνουν εκλογές απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Ο Κόρμπιν δηλώνει επίσης ότι θα ήθελε να περιμένει την απόφαση των Βρυξελλών για το αίτημα του Λονδίνου για αναβολή του Brexit. Σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές, μια απόφαση ενδέχεται να ληφθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη, όταν συνεδριάσουν οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Οι Εργατικοί θα αποφασίσουν για τις εκλογές αφού απαντήσει η ΕΕ στο αίτημα για αναβολή

Βρετανία: Τη Δευτέρα αποφασίζεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Τζόνσον για Brexit: Παράταση μόνο με πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

SHARE:

24Media Network