Τζόνσον: Μπορούσες να βρεις on line τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου

Τζόνσον: Μπορούσες να βρεις on line τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου
O Μπόρις Τζόνσον κρατάει φιαλίδιο εμβολίου AP

Αφέλεια ή αμέλεια; Σε κάθε περίπτωση τα πολύ προσωπικά δεδομένα του Μπόρις Τζόνσον βρίσκονταν μέχρι πρότινος σε τεράστιο κίνδυνο.

Μπορεί ο προσωπικός αριθμός ηγέτη ενός μεγάλου κράτους να βρίσκεται online και είναι διαθέσιμος στον καθέναν;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε όχι διότι στην περίπτωση του Μπόρις Τζόνσον αυτό κατέστη εφικτό και μάλιστα όχι τώρα αλλά από το μακρινό 2006 όταν ο νυν Πρωθυπουργός της Βρετανίας βρισκόταν μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο αριθμός του Τζόνσον (για την ακρίβεια ένας από τους αριθμούς του) είχε δημοσιευτεί σε ένα δελτίο τύπου ενός think tank και από τότε κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο.

Μόλις πρόσφατα, και μετά από σχετικά δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύτηκαν και από αναφορές του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ που έκανε λόγο για κενό ασφαλείας, ο Τζόνσον, μέσω εκπροσώπων του αναγκάστηκε να πει ότι έχει απενεργοποιήσει το εν λόγω νούμερο.

Κατά άλλες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αρμοδίως από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι πρέπει να αλλάξει τον αριθμό, ωστόσο η εν λόγω πληροφορία διαψεύστηκε από την Downing Street την προηγούμενη εβδομάδα.

Οσο πάντως και αν δεν το θέλει, ο Τζόνσον θα πρέπει να αλλάξει νούμερο και στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός με τους αριθμούς των τηλεφώνων που χρησιμοποιεί…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα