UKIP: Να απαγορευτεί η μπούρκα γιατί εμποδίζει την παραγωγή βιταμίνης D

UKIP: Να απαγορευτεί η μπούρκα γιατί εμποδίζει την παραγωγή βιταμίνης D
An Afghan woman wearing a Burqa, the all-covering dress worn by some Muslim women, walks past a beauty shop in, Kabul, Afghanistan, Monday, May 4, 2015. (AP Photo/Allauddin Khan) AP

Το βρετανικό ακροδεξιό κόμμα αποκαλύπτει, για να δικαιολογήσει την αντίθεσή του στην μπούρκα, έναν λόγο που κανείς ίσως δεν είχε σκεφτεί ποτέ

Έναν λόγο που κανείς από τους υπέρμαχους της απαγόρευσης της μπούρκας, δεν είχε σκεφτεί, επικαλέστηκε το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) για να δικαιολογήσει την θέση του κατά του ενδύματος των μουσουλμάνων γυναικών.

Το ακροδεξιό κόμμα, λοιπόν, στο μανιφέστο του, που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η μπούρκα πρέπει να απαγορευτεί γιατί εμποδίζει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία επιτυγχάνεται με την έκθεση στο φως του ήλιου.

“Το UKIP θα απαγορεύσει το νικάμπ και την μπούρκα σε δημόσιους χώρους. Τα καλύμματα προσώπου, όπως αυτά, είναι εμπόδιο στην ολοκλήρωση. Δεν θα αποδεχτούμε αυτά τα απάνθρωπα σύμβολα του διαχωρισμού και της καταπίεσης, ούτε και τους κινδύνους που υπαγορεύουν”, αναφέρεται στο κείμενο.

Και συνεχίζει: “Τα ρούχα που κρύβουν την ταυτότητα, δημιουργούν φραγμούς στην κοινωνία, περιορίζουν τις ευκαιρίες απασχόλησης, κρύβουν σημάδια ενδοοικογενειακής βίας και εμποδίζουν την παραγωγή της σημαντικής βιταμίνης D από τον ήλιο”.

(Φωτό: AP Photo/Allauddin Khan)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα