Βασίλισσα Ελισάβετ: Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα – Την Τρίτη η σορός στο Λονδίνο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα – Την Τρίτη η σορός στο Λονδίνο
Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία Aaron Chown/Pool Photo via AP

Χιλιάδες άνθρωποι στο Εδιμβούργο, περιμένουν υπομονετικά για να αποχαιρετίσουν την βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ την Τρίτη η σορός της θα μεταφερθεί στο Λονδίνο και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνμα.

Στο Εδιμβούργο, την πρωτεύσουσα της Σκωτίας, βρίσκεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, αφότου αναχώρησε χθες από την κατοικία της στο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η σημερινή τελετή ξεκίνησε το απόγευμα, αφού η πομπή μετέφερε το φέρετρο στον καθεδρικό ναό του St Giles, όπου ξεκίνησε το πρώτο λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει 24 ώρες, ενώ αύριο, Τρίτη (13/09), η σορός θα φτάσει στο Λονδίνο, όπου θα τεθεί σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Δείτε LIVE εικόνα

Η Σκωτία αποχαιρετά την βασίλισσα Ελισάβετ

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Εδιμβούργου σήμερα, καθώς η Σκωτία λέει το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα.

Ο βασιλιάς και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν το φέρετρο σε μια πομπή κατά μήκος του Βασιλικού Μιλίου προς τον Καθεδρικό Ναό του St Giles το απόγευμα της Δευτέρας (12/09).

Το φέρετρο, καλυμμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια, θα τεθεί σε αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του St Giles.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία Aaron Chown/Pool Photo / AP IMAGES


Η σημερινή θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του St Giles πραγματοποίηθηκε παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της συζύγου του. Προηγήθηκε η επίσκεψή τους στο Westminster Hall, όπου και συναντήθηκαν με τα μέλη του κοινοβουλίου και των λόρδων, ώστε να δεχτούν τα συλλυπητήριά τους.

Με το τέλος της δοξολογίας, ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στον ναό και να τιμήσουν τη βασίλισσα.

Πλήθος κόσμου στον καθεδρικό ναό του St Giles Joe Giddens/Pool Photo via AP

Τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο

Αύριο, Τρίτη (12/09), η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ θα παραμείνει στο Westminster Hall από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας αναμένεται να φτάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 20:00 το βράδυ την Τρίτη, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα θα παρακολουθήσουν την άφιξή του.

Τη νύχτα η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει στο Μπάκιγχαμ στην αίθουσα Bow Room.

Χιλιάδες στους δρόμους για να παραστούν στο λαϊκό προσκύνημα AP Photo/Alastair Grant

Όταν φθάσει την Τρίτη στο Λονδίνο θα εκτεθεί σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ Χολ, το παλαιότερο τμήμα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, έπειτα από πομπή στους δρόμους του Λονδίνου.

Βρετανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο θα είναι τεράστιες και θα χρειάζεται έως και 12 ώρες για να πλησιάσει κανείς το φέρετρο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο θα αναχωρήσει από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα κατευθυνθεί προς το αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Στην συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα γίνει η ταφή.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ταφεί δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο, στην κρύπτη της οικογένειας στο Windsor Castle.

Κόσμος συγκεντρωμένος έξω από το Μπάκιγχαμ AP Photo/Emilio Morenatti


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα