Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί στην COP26 στη Γλασκώβη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί στην COP26 στη Γλασκώβη
Η βασίλισσα Ελισάβετ 2021 Alastair Grant/AP Photo, Pool, File

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να επέστρεψε στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της, ωστόσο οι γιατροί της συνέστησαν ανάπαυση και τη συμβούλευσαν να εκτελεί μόνο ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου και κατοικεί.

Νέα αλλαγή στο πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ και μάλιστα λίγες ώρες μετά την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως έκανε γνωστό μέσω δελτίου τύπου το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26, έπειτα από σύσταση των γιατρών της να «ξεκουραστεί».

«Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκόβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελισάβετ χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα στο νοσοκομείο.

«Η μεγαλειότητά της είναι απογοητευμένη που δεν μπορεί να παραστεί στη δεξίωση, όμως θα απευθυνθεί στους παριστάμενους αντιπροσώπους μέσω ενός βιντεοσκοπημένου βιντεομηνύματος», συμπλήρωσε το παλάτι.

Μια πηγή από το παλάτι ανέφερε πως η απόφαση να μην παραστεί στην COP26 ελήφθη ως ένα «λογικό μέτρο προφύλαξης», θέλοντας να ενημερώσει τους πάντες εκ των προτέρων. Η 95χρονη παραμένει σε καλή διάθεση και θέλει η COP26 να στεφθεί με επιτυχία, πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (26/10), η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία και πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα