Βασίλισσα Ελισάβετ: Έτσι την αποχαιρέτησε ο Πρίγκιπας Χάρι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έτσι την αποχαιρέτησε ο Πρίγκιπας Χάρι
Ο Πρίγκιπας Χάρι AP

"Χαμογελάμε, εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρίγκιπας Χάρι, στον δημόσιο αποχαιρετισμό του προς τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Φόρο τιμής απέτισε ο Δούκας του Σάσσεξ στην Βασίλισσα Ελισάβετ κάνοντας λόγο για μια γυναίκα με “ακλόνητη χάρη και αξιοπρέπεια” στο πρώτο δημόσιο αποχαιρετιστήριο μήνυμα ύστερα από την είδηση του θανάτου της. Μεταξύ άλλων την ευχαρίστησε για τις σωστές συμβουλές αλλά και το “μεταδοτικό της χαμόγελο”.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του ιδρύματος Archwell ο Πρίγκιπας Χάρι υπογράμμισε πως “Θα είναι για πάντα ευγνώμων” που η Βασίλισσα “συνάντησε την Μέγκαν και αγκάλιασε τα δύο τους παιδιά, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ“.

Η Βασίλισσα συνάντησε την ενός έτους Λίλιμπετ (που πήρε και το όνομα της) για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο τον Ιούνιο. Όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ επέστρεψαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόσυρσή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Απευθυνόμενος σε αυτήν ως “Γιαγιά” ο Χάρι εξέφρασε την “έντονη θλίψη του” για τον θάνατό της σημειώνοντας ότι “θα του λείψει πολύ”. Την περιέγραψε ως “καθοδηγητική πυξίδα” υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή της στα καθήκοντά της.

Στη δήλωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα (12/09) (και για την οποία πηγές αναφέρουν ότι καθυστέρησε ως ένδειξη σεβασμού προς την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου) ο Δούκας του Σάσσεξ ευχήθηκε στον πατέρα του, Κάρολο, με αφορμή τον νέο του ρόλο ως βασιλιάς.

“Ας θυμηθούμε τα λόγια της μετά τον θάνατο του συζύγου της, Πρίγκιπα Φιλίππου, λόγια που μπορούν να αποτελέσουν παρηγοριά για όλους μας τώρα: “Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τους τελευταίους αποχαιρετισμούς και τις πρώτες γνωριμίες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα