Βασίλισσα Ελισάβετ: Γενέθλια χωρίς κανονιοβολισμούς ελέω κορονοϊού

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γενέθλια χωρίς κανονιοβολισμούς ελέω κορονοϊού
Η βασίλισσα Ελισάβετ AP

Με απόφαση της Βασίλισας Ελισάβετ, δεν θα υπάρξουν κανονιοβολισμοί για τα 94α γενέθλιά της. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 68 χρόνια της θητείας της.

Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ ζήτησε την ακύρωση των κανονιοβολισμών για τα 94α γενέθλιά της την προσεχή Τρίτη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε στον διαπιστευμένο συντάκτη του ITV Kρις Σιπ ότι: “όλες οι αλλαγές είναι ‘σύμφωνες με τις επιθυμίες της Αυτής Μεγαλειότητας’. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δε θα υπάρξει επίσημη παρέλαση γενεθλίων. “Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αυτής Μεγαλειότητας με κανέναν ‘ιδιαίτερο τρόπο’ φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού” τονίστηκε.

Τυχόν βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι ιδιωτικές. Η βασίλισσα είναι στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ, ενώ ο Χάρι στο Λος Άντζελες.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Η βασίλισσα έχει δύο γενέθλια κάθε χρόνο. Τα πραγματικά της είναι στις 21 Απριλίου, ενώ τα «επίσημα» διεξάγονται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα γνωστοποιήθηκε από τα Ανάκτορα ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί επίσημη παρέλαση γενεθλίων τον Ιούνιο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν -προς το παρόν- σχέδια για διεξαγωγή της παρέλασης κάποια άλλη ημερομηνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα