Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι διαδικασίες μέχρι την ημέρα της κηδείας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι διαδικασίες μέχρι την ημέρα της κηδείας
Λαϊκό προσκύνημα για την Βασίλισσα Ελισάβετ AP

Το φέρετρο της Βασίλισσας θα βρίσκεται στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής οι πολίτες, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή τέλεσης της κηδείας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το φέρετρο της Βασίλισσας θα βρίσκεται στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ για τέσσερις ημέρες συγκεκριμένα από τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (14/09) έως και τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας (19/09).

Οι αρχές της χώρας προειδοποίησαν πως οι ουρές θα είναι μεγάλες και θα κινούνται συνεχώς και ως εκ τούτου το κοινό δεν θα έχει δυνατότητα να κάθεται και να ξεκουράζεται.

Οι διαδικασίες που αναμένονται για τις επόμενες ημέρες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα ταξιδέψουν στο Μπέλφαστ και στο Κάστρο του Χίλσμπορο για να δουν μια έκθεση σχετικά με τη σχέση της Ελισάβετ με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τους ηγέτες των κομμάτων. Στις 13.20 θα λάβει συλλυπητήριο μήνυμα με επικεφαλής τον πρόεδρο της συνέλευσης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μετά από μια σύντομη δεξίωση στο Χίλσμπορο, το βασιλικό ζεύγος θα ταξιδέψει στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Άννας για μια λειτουργία περισυλλογής. Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα αναχωρήσουν από το Μπέλφαστ για το Λονδίνο.

Στις 5 το απόγευμα, το φέρετρο της Βασίλισσας θα ταξιδέψει οδικώς από τον Καθεδρικό Ναό του St Giles στη Σκωτία στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, όπου θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, αναχωρώντας στις 6 το απόγευμα.

Μετά την άφιξη στο RAF Northolt στις 6.55 μ.μ., το φέρετρο θα οδηγηθεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Την άφιξή του στις 20:00 θα παρακολουθήσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη μεγάλη τελετή στο Λονδίνο, καθώς το φέρετρο της Ελισάβετ θα μεταφερθεί με μια άμαξα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Ουεστμίνστερ.

Την πομπή θα οδηγήσει ο Κάρολος. Το φέρετρο θα αναχωρήσει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14:22 και θα φτάσει στην Αίθουσα του Ουεστμίνστερ στις 15:00.

Μετά από μια σύντομη λειτουργία οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα για τέσσερις ημέρες, έως το πρωί της Δευτέρας (19/09). Παράλληλα, ο Καρόλος και η σύζυγός του θα επιστρέψουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες για τις αρκετές ώρες αναμονής καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Παρασκευή 16

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα επισκεφθούν την Ουαλία.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Αρχηγοί κρατών και μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών αναμένεται να αρχίσουν να φτάνουν στο Λονδίνο για την κρατική κηδεία.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Η κρατική κηδεία της βασίλισσας θα γίνει στις 11 το πρωί στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Η λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα τηρηθεί εθνική σιγή δύο λεπτών.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα