Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η Λιζ Τρας – Συνάντηση με τον Κάρολο Γ’

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η Λιζ Τρας – Συνάντηση με τον Κάρολο Γ’
Λιζ Τρας AP

Στο Μπάκιγχαμ βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Συζήτησε με τον νέο βασιλιά.

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο σημείο βρέθηκε και η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Η Τρας είχε μάλιστα την πρώτη της συνάντηση με τον διάδοχο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι δυο τους συζήτησαν για περίπου μισή ώρα.

Υπενθυμίζεται πως στις 20:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται το διάγγελμα του βασιλιά.

Η τελευταία πρωθυπουργός που διόρισε η Ελισάβετ

Την περασμένη Τρίτη, η βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε την Λιζ Τρας στη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, με αποστολή να οδηγήσει τη χώρα μέσα από μια υποβόσκουσα ύφεση και την ενεργειακή κρίση, που απειλεί το μέλλον εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΑΡ

Η Τρας, είχε μεταβεί αεροπορικώς στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία, όπου η βασίλισσα της ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Λιζ Τρας: “Η Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία”

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρας μας αναπτύχθηκε και γνώρισε την ευημερία κατά τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η μεγάλη χώρα που είναι σήμερα χάρη σε εκείνη», δήλωσε η Τρας, μιλώντας έξω από το γραφείο της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στις δύσκολες μέρες που έρχονται, θα βρεθούμε μαζί με τους φίλους μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και τον κόσμο για να γιορτάσουμε την εξαιρετική της υπηρεσία. Είναι μια μέρα μεγάλης απώλειας, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει μεγάλη κληρονομιά. Ο Θεός να προσέχει τον βασιλιά», πρόσθεσε σε tweet της.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα