Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άνδρας που πλησίασε το φέρετρο στο λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άνδρας που πλησίασε το φέρετρο στο λαϊκό προσκύνημα
Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β' σε λαϊκό προσκύνημα 2022 Daniel Leal/Pool Photo via AP

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές της Βρετανίας αφού πλησίασε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' βγαίνοντας από την ουρά που έχουν δημιουργήσει πολίτες για να προσκυνήσουν τη σορό της στο Γουέστμινστερ Χολ.

Αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας ήρθε ένας από τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται στις ουρές χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η σορός της οποίας έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ Χολ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, ένας άνδρας συνελήφθη αφού βγήκε από μία ουρά και πλησίασε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία να αναφέρει πως ο άνδρας συνελήφθη βάσει του νόμου περί Δημόσιας Τάξης και τέθηκε υπό κράτηση.

Το περιστατικό στο Κοινοβούλιο σημειώθηκε περίπου στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής (16/09), ανέφερε η αστυνομία, ενώ η ζωντανή εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας διακόπηκε για λίγο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Μια δήλωση από τη Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε: «Γύρω στις 22:00 της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου, αξιωματικοί της Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας του Met συνέλαβαν έναν άνδρα στο Γουέστμινστερ Χολ μετά από αναταραχή».

Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου είπε: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό στο Γουέστμινστερ Χολ, στο οποίο ένα μέλος του κοινού μετακινήθηκε από την ουρά και προς το βάθρο που βρίσκεται το φέρετρο. Τώρα έχει απομακρυνθεί από την αίθουσα και η ουρά ξανάρχισε με ελάχιστη αναστάτωση».

Σημειώνεται πως αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη διάρκεια του οποίου οι πολίτες μπορούν να προσκυνήσουν το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, με την ουρά αναμονής μέχρι το Γουέστμινστερ Χολ, όπου θα βρίσκεται το φέρετρό της μέχρι τη Δευτέρα όταν θα γίνει η κηδεία της, να είναι τεράστια.

Η ουρά αναμονής προκειμένου οι πολίτες να προσκυνήσουν το φέρετρό της εκτεινόταν σε πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος του Τάμεση χθες Παρασκευή, με τη βρετανική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να περιμένουν περισσότερες από 22 ώρες.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα