Βατικανό: Γλυπτό 140 μεταναστών και προσφύγων αποκάλυψε ο Πάπας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Βατικανό: Γλυπτό 140 μεταναστών και προσφύγων αποκάλυψε ο Πάπας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο πάπας μπροστά από το γλυπτό. glomex

Το γλυπτό δημιούργησε ο Καναδός Τίμοθι Σμαλτς και με αυτόν τον τρόπο η καθολική εκκλησία τιμά τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ένα γλυπτό με 140 πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορές ιστορικές περιόδους βρίσκεται από την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.

Το γλυπτό που δημιούργησε ο Καναδός Τίμοθι Σμαλτς αναπαριστά πρόσωπα που έφυγαν κατατρεγμένα από τον τόπο τους. Ανάμεσά τους η Μαρία και ο Ιωσήφ, Εβραίοι που εγκατέλειψαν τη ναζιστική Γερμανία και άλλοι  που δραπέτευσαν από εμπόλεμες ζώνες.

Ο πάπας Φραγκίσκος που χοροστάτησε της λειτουργίας ανέφερε οτι “οι αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να στερούνται τα καλύτερα φυσικά και ανθρώπινα αποθέματά τους προς όφελος κάποιων προνομιούχων αγορών. Οι πόλεμοι επηρεάζουν μόνο κάποιες περιοχές του κόσμου, όμως τα όπλα του πολέμου παράγονται και πωλούνται σε άλλες περιοχές που είναι απρόθυμες να δεχτούν τους πρόσφυγες που προέρχονται από αυτές τις διαμάχες.

Η Πάπας στο τέλος της λειτουργόας παρουσίασε μεζί με τέσσερις μετανάστες το γλυπτό, λέγοντας πως ήθελε το άγαλμα στη πλατεία του Αγίου Πέτρου “ώστε να υπενθυμίζει σε όλους μας την φιλοξενία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα