Βατικανό: “Νέα στοιχεία” για την υπόθεση της 15χρονης που εξαφανίστηκε πριν από 40 χρόνια

Βατικανό: “Νέα στοιχεία” για την υπόθεση της 15χρονης που εξαφανίστηκε πριν από 40 χρόνια
Διαδηλώσεις για την εξαφάνιση της Εμανουέλας Ορλάντι AP Photo/Andrew Medichini, File

"Νέα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης" εντόπισε η εισαγγελία στην υπόθεση της 15χρονης Εμανουέλας Ορλάντι, που εξαφανίστηκε πριν από 40 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα μυστήρια της Ιταλίας.

Ένας εισαγγελέας του Βατικανού ανέφερε ότι εντόπισε νέα στοιχεία που χρήζουν «περαιτέρω διερεύνησης» στην υπόθεση της εξαφάνισης μιας 15χρονης μαθήτριας πριν από 40 χρόνια.

Στις 22 Ιουνίου 1983 η Εμανουέλα Ορλάντι, κόρη ενός κλητήρα που εργαζόταν μόνιμα στο Βατικανό, έφυγε για να πάει σε ένα μάθημα μουσικής στη Ρώμη και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της είναι ένα από τα μακροβιότερα μυστήρια της Ιταλίας.

Η υπόθεση τράβηξε και πάλι την προσοχή όλου του κόσμου με αφορμή τη σειρά «Το κορίτσι του Βατικανού» που προβλήθηκε πέρσι από την πλατφόρμα Netflix.

Ο εισαγγελέας Αλεσάντρο Ντίντι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα ανοίξει ξανά την παλαιότερη, ατελέσφορη έρευνα, αφού κληρονόμησε τον φάκελο από τον προκάτοχό του που συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα, ανέφερε ότι η ομάδα του επανεξέτασε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και μίλησε με ανθρώπους που εργάζονταν σε «ορισμένες υπηρεσίες» πριν από τέσσερις δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας ότι «ορισμένα στοιχεία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

Στην ανακοίνωσή του ο Ντίντι διευκρίνισε ότι πρόσφατα έδωσε τα ευρήματά του σε Ιταλούς εισαγγελείς ώστε να αποφασίσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργήσουν. Το Βατικανό σημείωσε ότι ο Ντίντι θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης και αντιλαμβάνεται τη μακροχρόνια οδύνη της οικογένειας.

Τον Απρίλιο ο πάπας Φραγκίσκος επέκρινε δημοσίως τον αδελφό της Ορλάντι επειδή εκείνος έπαιξε στη δημόσια τηλεόραση την ηχογραφημένη δήλωση ενός γκάνγκστερ που δήλωνε ότι κορίτσια μεταφέρονταν στο Βατικανό για να κακοποιηθούν σεξουαλικά και ότι ο τότε ποντίφικας, ο Ιωάννης Παύλος Β΄, το γνώριζε.

Ο αδελφός, ο Πιέτρο Ορλάντι, είπε σήμερα ότι θα οργανώσει μια διαμαρτυρία στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή, την ημέρα που ο Φραγκίσκος ευλογεί τους πιστούς. «Είπα σε όλους να φέρουν μαζί τους μια φωτογραφία της Εμανουέλας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της RAI. «Το κάνω επειδή ελπίζω πραγματικά ότι (ο πάπας) μπορεί να μας πει μερικά λόγια ελπίδας».

Για την εξαφάνιση της Εμανουέλας έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες: μία από αυτές την συνέδεε με την απόπειρα δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, μία άλλη ότι την απήγαγε ο υπόκοσμος της Ρώμης, μια τρίτη ότι έπεσε θύμα μιας ομάδας παιδεραστών ιερέων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα