Βέλγιο: Έκρηξη σε σπίτι λόγω διαρροής αερίου – Τρεις τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Βρυξέλλες
Βρυξέλλες. Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Έκρηξη σημειώθηκε στις Βρυξέλλες από την οποία τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και σχεδόν 700 άτομα εκκένωσαν την περιοχή.

Έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή του βορείου τμήματος των Βρυξελλών, η οποία, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Λόγω της έκρηξης 672 άτομα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ σύμφωνα με το The Brussels Times, τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει το δίκτυο rtl, η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 22/1, περίπου στις 8:25 π.μ. τοπική ώρα, σε σπίτι στο Νέντερ-όβερ-Χέεμπλεκ. Αμέσως ξέσπασε φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική Βρυξελλών. Αιτία της πυρκαγιάς ήταν πιθανότατα διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης.

Η διαρροή πιθανόν οφειλόταν σε εργασίες στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής Sibelga. «Η έκρηξη προκάλεσε τουλάχιστον μερική κατάρρευση της πρόσοψης του σπιτιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Συνολικά 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δύο γειτονικών σχολείων. H ένοικος του σπιτιού τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Οι πυροσβέστες και η αστυνομία έχουν δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στην περιοχή. Η αιτία της διαρροής μένει να διερευνηθεί περαιτέρω, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής φαίνεται ότι εργάτες χτύπησαν σωλήνα χαμηλής πίεσης κατά τη διάρκεια εργασιών στο πεζοδρόμιο.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα