Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο

Διαβάζεται σε 2'
Βέλγιο
Το λιμάνι της Αμβέρσας (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Virginia Mayo)

Το πλοίο με σημαία Λιβερίας, στο οποίο υπήρχε υποψία πως βρίσκεται αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, συνεχίζει κανονικά την πορεία του.

Λήξη συναγερμού για το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο, με προορισμό την Αμβέρσα στο Βέλγιο.

Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο ακινητοποιήθηκε στη Βόρεια Θάλασσα από τη Δευτέρα (25/12) λόγω απειλής για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (26/12), η ομοσπονδιακή υπηρεσία του Βελγίου για τις μεταφορές και την κινητικότητα.

Μετά από εξέταση του φορτίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την ανάλυση του Συντονιστικού Οργάνου για Ανάλυση Απειλών (OCAM), ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας (ANSM) αποφάσισε ότι «η ειδοποίηση δεν ήταν αξιόπιστη και δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση του πλοίου να αποκτήσει πρόσβαση στο λιμάνι», πρόσθεσε το ομοσπονδιακή υπηρεσία κινητικότητας και μεταφορών.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Όπως αναφέρουν βελγικά μέσα πρόκειται για το πλοίο MSC Bha-vya V, με σημαία Λιβερίας. Έχει αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ της Ολλανδίας, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης (26/12), ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Nieuwsblad» ήταν ελλιμενισμένο στο Αμβούργο, στη Χάβρη στη Γαλλία και στο Σίνες στην Πορτογαλία.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόμοιο περιστατικό συνέβη πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η απειλή αποδείχθηκε μέρος διένεξης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα