Βγήκε από το τεχνητό κώμα ο Αλεξέι Ναβάλνι

Βγήκε από το τεχνητό κώμα ο Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Καλά νέα για τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βγήκε από το τεχνητό κώμα. Όπως τονίζουν οι γιατροί ακόμα είναι νωρίς να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δηλητηρίασης που υπέστη.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι που βρίσκεται στην εντατική από τις 22 Αυγούστου, αφού δηλητηριάστηκε από τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, σήμερα βγήκε από το τεχνητό κώμα.

Όπως ανέφερε το νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο όπου νοσηλέυεται, ο Ρώσος πολιτικός και σφοδρός πολέμιος του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ανταποκρίνεται σε προφορικά ερεθίσματα, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να εκτιμηθούν οι τυχόν μακροπρόθεσμες συνέπειες της σοβαρής δηλητηρίασης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανική κυβέρνησης ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει δηλητηριαστεί από τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, ο οποίος είναι από τους πλέον θανατηφόρους στον κόσμο και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.

Ο Ρώσος πολιτικός βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα όταν το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα