Βικτόρια Χίσλοπ: Σε διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο – “Ο Έλγιν άρπαξε τα Γλυπτά του Παρθενώνα”

Βικτόρια Χίσλοπ: Σε διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο – “Ο Έλγιν άρπαξε τα Γλυπτά του Παρθενώνα”
Η Βικτόρια Χίσλοπ ερτ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βρετανικό Μουσείο πραγματοποίησαν Βρετανοί και Έλληνες, με κοινό αίτημα την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το μήνυμα της Βικτόρια Χίσλοπ.

Το πάγιο αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, 13 χρόνια μετά την ίδρυση του Μουσείου της Ακρόπολης, ζήτησαν Έλληνες και Βρετανοί, σε διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο.

Δεκάδες παριστάμενοι ύψωσαν ελληνικές σημαίες και πανό με το αίτημα της επανένωσης, ενώ συμβολικά η διάσημη Βρετανοελληνίδα συγγραφέας και μέλος της βρετανικής Επιτροπής, Βικτόρια Χίσλοπ έσβησε τα κεράκια σε μια τούρτα γενεθλίων του Μουσείου της Ακρόπολης.

«Όσο πιο σύντομα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, για να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι ο σεβασμός υπάρχει στον παράλογο κόσμο μας», είπε η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών.

«Συγχαρητήρια για τα γενέθλια του Μουσείου, για μένα είναι το πιο όμορφο Μουσείο στον κόσμο…. Πολλοί άνθρωποι και στην Αγγλία σκέφτονται ότι ο Έλγιν αγόρασε τα Γλυπτά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα Γλυπτά είναι εδώ στο Λονδίνο παράνομα, είναι έγκλημα, για μένα. Ο Έλγιν άρπαξε τα Γλυπτά του Παρθενώνα», ανέφερε η γνωστή συγγραφέας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα