Βίντεο από τη φραστική επίθεση στο Χριστόφια

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στη δημόσια ακρόαση ενώπιον της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ)
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στη δημόσια ακρόαση ενώπιον της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ / ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ) EUROKINISSI

"Δολοφόνε" φώναζαν στον πρόεδρο της Κύπρου οι συγγενείς των δεκατριών θυμάτων της φονικής τραγωδίας στο Μαρί (Vids)

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής και κατά την αποχώρησή του, οι συγγενείς των θυμάτων του επιτέθηκαν φραστικά.

Οι συγγενείς των δεκατριών θυμάτων της φονικής έκρηξης που βύθισε στο πένθος την Κύπρο φώναζαν "δολοφόνε" στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο γιος του ήρωα πλοιάρχου Ιωαννίδη, Νικόλας, μη μπορώντας να αντέξει την αποποίηση ευθυνών του προέδρου Χριστόφια, φώναξε στον πρόεδρο την ώρα της εξόδου από την αίθουσα "δολοφόνοι".

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος κοντοστάθηκε. Στη συνέχεια, οι συγγενείς των θυμάτων απευθύνονταν στον πρόεδρο προσάπτοντάς του πολλά, και οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, κατά παράβαση των όρων της ευθύνης της αίθουσας, προσπάθησαν να προσπαθεί να συλλάβει τον Νικόλα Ιωαννίδη για εξύβριση.

Συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Περίπου 2.500 πολίτες της Λευκωσίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Χριστόφια, γιατί στη μαρτυρία του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς αποποιήθηκε οποιασδήποτε πολιτικής ή προσωπικής ευθύνης.

Στη διαδήλωση προβλήθηκαν διάφορα ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην δικαστής στο ΕΔΑΔ και τώρα δικηγόρος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, Λουκής Λουκαίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι "οι ψεύτες και οι ανίκανοι δεν δικαιούνται να κυβερνούν την τύχη του ταλαιπωρημένου Κυπριακού λαού".

Επεσήμανε ότι οι θεσμοί του κράτους πρέπει να κερδίζουν τον σεβασμό των πολιτών και σημείωσε πως "αν αυτοί, που διαχειρίζονται τους θεσμούς δεν καταφέρουν να πετύχουν τον σεβασμό, χάνουν την εμπιστοσύνη του λαού, ο οποίος δικαιούται να ζητά την παραίτηση του".

Αναφερόμενος στη μαρτυρία του προέδρου Χριστόφια υποστήριξε ότι "υπήρξε αντιφατικός και ανερμάτιστος". Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "έχει την αφέλεια να υποτιμά την κρίση του λαού και να ρίχνει τις ευθύνες στους υφισταμένους του".

Για τις 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Κυβερνητικοί κύκλοι και στελέχη του ΑΚΕΛ υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χριστόφια "καθοδηγούνται από ακροδεξιά στοιχεία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προπηλακίστηκε από συγγενείς των θυμάτων ο Χριστόφιας

Επίθεση στο Δημήτρη Χριστόφια

SHARE:

24Media Network