Βίντεο: Απρόκλητος ξυλοδαρμός γυναίκας από αστυνομικούς

Βίντεο: Απρόκλητος ξυλοδαρμός γυναίκας από αστυνομικούς

Δείτε το βίντεο από τη Φλόριντα των ΗΠΑ που κάνει τον γύρο του κόσμου. Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αναίτια 44χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια αλκοτέστ (Vid)

Περιστατικό αστυνομικής βίας καταγράφηκε σε κάμερα στην περιοχή Tallahassee της Φλόριντα.

Στα πλάνα φαίνονται αστυνομικοί να ξυλοκοπούν μια 44χρονη γυναίκα αρχικά στο περιπολικό τους και στη συνέχεια στο οδόστρωμα, γεγονός που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η επίθεση καταγράφηκε από περαστικό και έλαβε χώρα στις 10 Αυγούστου. Την Τρίτη δημοσιεύτηκε από την Tallahassee Democrat αφού ήρθε στα χέρια των συντακτών της και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Η Christina West, μητέρα δύο παιδιών καταγγέλλει ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα κατάγματα στην περιοχή του προσώπου.

Σύμφωνα με το τοπικό site Tallahassee.com όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τη γυναίκα για να της κάνουν αλκοτέστ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας αστυνομικός δείχνει σε εκπαιδευόμενο πώς πρέπει να συμπεριφερθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί βάζουν την West στο πίσω μέρος του περιπολικού και μετά από λίγο τη διατάζουν να βγει έξω. Εκείνη, σε κατάσταση μέθης, αναφέρει πως θέλει να δει τον σύζυγο και τα παιδιά της και τους ζητάει να την αφήσουν ελεύθερη. Τότε, χωρίς προφανή λόγο ξεκινάει και ο ξυλοδαρμός της.

Στα πλάνα διακρίνεται ο επικεφαλής της "επιχείρησης" ο οποίος γρονθοκοπεί τη 44χρονη και της πιέζει με το γόνατο το κεφάλι στην άσφαλτο.

Ο Willie Meggs , Εισαγγελέας στη Φλόριντα, χαρακτήρισε το βίντεο "πολύ ενοχλητικό". "Είμαι πολύ ταραγμένος", συμπλήρωσε διευκρινίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.  Η Christina West κινείται πλέον νομικά εναντίον των Αρχών αξιώνοντας αποζημίωση.

Οι Αρχές πάντως δήλωσαν ότι η γυναίκα "τοποθετήθηκε στο έδαφος γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί και να της περάσουν χειροπέδες".

Πηγή: Dailymail, Tallahassee.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Mothers DUI Arrest of Christina

SHARE: