Βίντεο: Η καταιγίδα Eleanor κάλυψε με αφρό τις παραλίες στην Ευρώπη

Βίντεο: Η καταιγίδα Eleanor κάλυψε με αφρό τις παραλίες στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ

Ένα σπάνιο, εντυπωσιακό, αλλά όχι και τόσο... "αθώο" θέαμα προσέφερε ο πρωτοφανής χιονιάς που πλήττει μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου

Στο έλεος της καταιγίδας Eleanor, που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος, βρίσκεται μεγάλο μέρος της Ευρώπης, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα εκατ. ανθρώπων.

Από την Ιρλανδία μέχρι την Πορτογαλία, μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών ακτών γέμισε... θαλάσσιο αφρό. Οι φυσαλίδες κάλυψαν την ακροθαλασσιά και τις παραλίες, κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει "χιονισμένη", προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα και μία ιδανική ευκαιρία για βόλτα στους κατοίκους των περιοχών που έχει "χτυπήσει" η Eleanor.

ADVERTISING

Το φαινόμενο αυτό που προκαλείται από τα ισχυρά ρεύματα στο νερό, ενίοτε οφείλεται σε ακαθαρσίες στη θάλασσα, όπως άλατα, χημικές ουσίες, νεκροί μικροοργανισμοί, ψάρια σε αποσύνθεση, εκκρίσεις φυκιών, κ.α.

Για κάποιους ωστόσο, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διασκέδαση. Όπως στην περίπτωση του σκύλου στο βίντεο του BBC, που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του αφρού που κάλυψε τις ευρωπαϊκές ακτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω της κακοκαιρίας

Ελβετία: Θυελλώδεις άνεμοι εκτροχίασαν τρένο και γκρέμισαν δέντρο

Στο έλεος της καταιγίδας Eleanor η Γαλλία- 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

24Media Network