Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στη Σουμάτρα. Στους 16 οι νεκροί

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου στη Σουμάτρα. Στους 16 οι νεκροί

16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Σίναμπουνγκ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας (Vid)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, όπου η φονική έκρηξη ηφαιστείου στο όρος Σίναμπουνγκ έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 16 ανθρώπων, ενώ 50 φέρονται ως αγνοούμενοι.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από λάβα και σύννεφα στάχτης του ηφαιστείου Σίναμπουνγκ στην Ινδονησία, στην ισχυρότερη έκρηξή του τις τελευταίες ημέρες, όπως δημοσιεύει το Indiatoday.com.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, οκτώ άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο χωριό Σουκαμεριάχ, κοντά στο Σίναμπουνγκ, στο νησί Σουμάτρα, μεταξύ τους τέσσερις μαθητές που μετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο ηφαίστειο. Στο χωριό βρέθηκαν άλλες έξι σοροί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναγνώριση.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι αγνοούνται την Κυριακή.

Το ηφαίστειο στο όρος Σίναμπουνγκ το οποίο βρισκόταν σε δραστηριότητα έκρηξης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξερράγη το Σάββατο μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και όταν αρκετοί από τους κατοίκους των όμορων περιοχών άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους εγκαταλείποντας τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Οι αρχές στη δυτική Σουμάτρα είχαν απομακρύνει περισσότερα από 30.000 άτομα, στεγάζοντας τα σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια έξω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πολλοί από αυτούς επέστρεψαν κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου για να ελέγξουν τα σπίτια και τα αγροκτήματά τους.

Μόλις την Παρασκευή, η τοπική κυβέρνηση επέτρεψε σε σχεδόν 14.000 ανθρώπους, που βρίσκονταν έξω από τη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε μειωθεί

Οι διασώστες είχαν ήδη εντοπίσει 14 πτώματα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, αλλά ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί είναι εμφανής καθώς μερικοί από τους κατοίκους της περιοχής ανέβηκαν έως τους πρόποδες του βουνού για να ελέγξουν τις καλλιέργειες τους και δεν εμφανίστηκαν εκ νέου στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Ένας τοπικός δημοσιογράφος της τηλεόρασης μαζί με τέσσερις μαθητές γυμνασίου και τον καθηγητή τους, οι οποίοι επισκέπτονται το βουνό για να δουν από κοντά τις εκρήξεις είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταστροφών. "Έχουμε χάσει την επαφή με 50 κατοίκους", δήλωσε ο Μπένι Καμπάν ένας τοπικός προτεστάντης ιερέας. "Συνήθως επέστρεφαν στα καταφύγια το απόγευμα", συμπλήρωσε ο ιερέας.

(Με πληροφορίες από indiatoday, ΑΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Volcano Sinabung Erupts

SHARE: