Βίντεο: Μετεωρολόγος τηλεφωνεί στα παιδιά του on air και τα προειδοποιεί για ανεμοστρόβιλο

Βίντεο: Μετεωρολόγος τηλεφωνεί στα παιδιά του on air και τα προειδοποιεί για ανεμοστρόβιλο
Youtube / Printscreen

Η στιγμή που ένας μετεωρολόγος συνειδητοποιεί ότι θα χτυπήσει το σπίτι του ανεμοστρόβιλος και τηλεφωνεί on air στα παιδιά του, για να τους πει να κατέβουν στο υπόγειο που είναι ασφαλές.

Αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση ήρθε πριν από λίγες μέρες ένας μετεωρολόγος στις ΗΠΑ, όταν συνειδητοποίησε πως ο ανεμοστρόβιλος που παρακολουθούσε ζωντανά στο δελτίο καιρού, θα χτυπούσε και το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (31/03), η Ουάσινγκτον DC επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και ανεμοστρόβιλο που κινείτο σε όλη την περιοχή.

Όπως αναφέρει το Uniland.com.uk, ο μετεωρολόγος Doug Kammerer του NBC Washington, παρακολουθούσε και σχολίαζε την καταιγίδα στον “αέρα” της εκπομπής του, όταν παρατήρησε πως ο ανεμοστρόβιλος κατευθυνόταν προς το σπίτι του στο Chevy Chase, όπου βρίσκονταν τα δύο παιδιά του.

“Το παρακολουθώ τόσο προσεκτικά τώρα, ο ανεμοστρόβιλος αυτός θα πάει ακριβώς πάνω από το σπίτι μου”, είπε ο μετεωρολόγος, ενώ έκανε ζουμ για να δει καλύτερα την πορεία της καταιγίδας.

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος έβγαλε το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσει με τα παιδιά του, αναφέροντας: “Είναι τόσο πολύ κοντά στο σπίτι μου, το οποίο πάλι βρίσκεται στην περιοχή Chevy Chase, στην περιοχή Bethesda”.

Όταν ο γιος του απάντησε στο τηλέφωνο, ο Kammerer του είπε να κατέβει αμέσως στο υπόγειο. “Λάβαμε προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου. Θέλω να βεβαιωθώ ότι εσύ και η αδερφή σου θα κατέβετε στο υπόγειο όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μπείτε στην κρεβατοκάμαρα εκεί κάτω και περιμένετε 10 με 10 λεπτά. Αμέσως. Εντάξει;”.

Παρά τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης και το άγχος του εκείνη τη στιγμή, ο Kammerer διατήρησε την ψυχραιμία του, κάνοντας μάλιστα το ακόλουθο αστείο αμέσως μετά το κλείσιμο του τηλεφώνου: “Έπρεπε να προειδοποιήσω τα παιδιά μου, γιατί ξέρω τι κάνουν αυτή τη στιγμή. Μάλλον παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια και δεν το βλέπουν αυτό.”

Το NBC4 Washington μοιράστηκε το βίντεο στο Twitter γράφοντας: “Όταν ακούστηκε μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο χθες το βράδυ, ο επικεφαλής μετεωρολόγος της ομάδας Storm4 @dougkammerer εργαζόταν για να σας κρατήσει ενήμερους και ασφαλείς – όπως και την οικογένειά του”.

Ο Kammerer μίλησε για τη στιγμή εκείνη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ενώ καθησύχασε τους τηλεθεατές του ότι ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, όταν ο ανεμοστρόβιλος έφτασε κοντά στο σπίτι του.

“Ήταν μια τρομακτική στιγμή. Παρακολουθούσα αυτή την προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου και τον είδα να κατευθύνεται ακριβώς προς το σπίτι μου. Η καρδιά μου βούλιαξε, καθώς ήμουν στον “αέρα”. Τα παιδιά μου ήταν μόνα στο σπίτι και ήξερα ότι δεν έδιναν σημασία. Έπρεπε να κάνω εκείνη την κλήση. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ασφαλείς δόξα τω Θεώ και παρόλο που ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την κομητεία Fairfax, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σας ευχαριστώ όλους που μείνατε μαζί μου!“, έγραψε σε ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου έλαβε χιλιάδες likes και σχόλια, στα οποία του έγραφαν πως έπραξε πολύ καλά και πως πάνω από όλα είναι η οικογένεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα