Βίντεο – ντοκουμέντο: Επικίνδυνος ελιγμός κινεζικού πλοίου μπροστά από αμερικανικό στο Στενό της Ταϊβάν

Βίντεο – ντοκουμέντο: Επικίνδυνος ελιγμός κινεζικού πλοίου μπροστά από αμερικανικό στο Στενό της Ταϊβάν
Παραλίγο σύγκρουση κινεζικού πολεμικού πλοίου με αμερικανικό στο Στενό της Ταϊβάν Youtube

Κινεζικό πολεμικό πλοίο έκανε επικίνδυνο ελιγμό και πέρασε πολύ κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό στο στενό της Ταϊβάν. Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αμερικανικός στρατός.

Ένα βίντεο από τον “μη ασφαλή ελιγμό” κινεζικού πολεμικού πλοίου μπροστά από αμερικανικό αντιτορπιλικό στο στενό της Ταϊβάν, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Το παραλίγο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο (03/05), όταν το αμερικανικό USS Chung-Hoon και το καναδικό HMCS Montreal διέπλευσαν το Στενό της Ταϊβάν, τον πορθμό που έχει μετατραπεί σε γεωπολιτική πυριτιδαποθήκη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το αμερικανικό αντιτορπιλικό αναγκάστηκε να επιβραδύνει για να αποφύγει πιθανή σύγκρουση.

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται το κινεζικό πολεμικό πλοίο να κόβει την πορεία του αμερικανικού και στη συνέχεια να στρίβει προκειμένου να πλεύσει σε παράλληλη κατεύθυνση.

Οι κινεζικές στρατιωτικές αρχές ανέφεραν ότι παρακολούθησαν τον διάπλου των σκαφών.

«Οι εν λόγω χώρες προκαλούν σκοπίμως προβλήματα στο Στενό της Ταϊβάν και αυξάνουν ηθελημένα τους κινδύνους, υπονομεύοντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα» είπε ο συνταγματάρχης Σι Γι, ο εκπρόσωπος των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων για την Ανατολική Ζώνη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα