Βίντεο: Ο ISIS απειλεί τον Κάμερον. 'Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε'

Βίντεο: Ο ISIS απειλεί τον Κάμερον. 'Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε'

Τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απειλούν οι τζιχαντιστές με το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι εννέα δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, απειλώντας ταυτόχρονα όλες της χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών και ιδίως τη Βρετανία.

Οι δράστες ήταν τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί, υποστηρίζει το βίντεο, που φέρει τον τίτλο "Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε". Οι άνδρες αυτοί εικονίζονται να διαπράττουν θηριωδίες, όπως να αποκεφαλίζουν ομήρους ή να τους εκτελούν με σφαίρες.

Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι "το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, με τη λεζάντα "Όποιος σταθεί στο πλευρό των απίστων θα γίνει στόχος των σπαθιών μας".

Οι εννέα τζιχαντιστές αποκαλούνται "λιοντάρια που γονάτισαν τη Γαλλία".

Το βίντεο περιέχει και αποσπάσματα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και από τις επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ολάντ: Καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι "καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει", μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

"Τίποτε δεν θα μας τρομάξει, καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει σε αυτό που έχει να κάνει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσημης τελετής που έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία.

"Το μόνο που κάνουν οι εικόνες αυτές είναι να ακυρώνουν τους δράστες των εγκλημάτων αυτών", σημείωσε επίσης.

"Ο λόγος που έλαβα μέτρα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν επειδή ξέρω ότι η απειλή αυτή είναι εκεί και ότι εμείς δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε, ούτε στα μέσα για την υπεράσπιση της χώρας μας ούτε στις ελευθερίες", πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE: