Βίντεο: Ο Μαραντόνα στον τάφο του Τσάβες

Βίντεο: Ο Μαραντόνα στον τάφο του Τσάβες
VERONICA CANINO/AVN

Τη στήριξή του στον Μαδούρο, προσέφερε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Προσκύνησαν μαζί στον τάφου του εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες (Vid)

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, μετέβη στο τάφο του Ούγκο Τσάβες και ζήτησε από τους πολίτες της Βενεζουέλας, "να συνεχίσουν την κληρονομιά του", εκλέγοντας την Κυριακή τον "κληρονόμο του" στην προεδρία της χώρας.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρόεδρο Νίκολα Μαδούρο, έναν εκ των δυο βασικών υποψηφίων- ο άλλος είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες-, ο πρώην ποδοσφαιριστής, προέτρεψε με δήλωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, τους πολίτες της χώρας, να «συνεχίσουν τον αγώνα".

"Μας άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε στη Λατινική Αμερική. Μας έμαθε ότι μπορούμε να βαδίζουμε μόνοι μας", είπε ο Μαραντόνα για τον εκλιπόντα πρόεδρο Τσάβες που ήταν προσωπικός του φίλος.

"Αυτός δεν είναι εδώ σωματικά, αλλά θα συνεχίσουμε με τον Νίκολα, θα συνεχίσουμε την κληρονομιά και δεν θα αφήσουμε να μας ποδοπατά κανένας», δήλωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος προέδρου, διότι δεν ήταν σε θέση να παραστεί στην κηδεία του.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986, συμμετείχε επίσης , φορώντας μια κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 10, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Μαδούρο στο Καράκας.

Μετά από 14 χρόνια στην εξουσία, ο χαρισματικός ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, πέθανε στις 5 Μαρτίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν στις εκλογές τον Νίκολα Μαδούρο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν θα ταριχευθεί ο Τσάβες

Η Βενεζουέλα αποχαιρετά τον Τσάβες

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: "Δεν θέλω να πεθάνω, μην μ' αφήσετε να πεθάνω".

Así fue el abrazo que le dio Maradona a Marisabel y su hija Rosinés

SHARE:

24Media Network