Βίντεο: Ο Roger Waters τραγούδησε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Παλαιστίνη

Βίντεο: Ο Roger Waters τραγούδησε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Παλαιστίνη

Ken Loach, Roger Waters, Vandana Shiva, David Sheen, Richard Falk, Max Blumenthal, Mohamed Omer και Michael Mansfield στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Παλαιστίνη. Δείτε τη συγκλονιστική ερμηνεία του Roger Waters (Vids)

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, το "Δικαστήριο των λαών" συνεδρίασε μέσα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο δίνοντας στη δημοσιότητα συμπεράσματα για τον τελευταίο πόλεμο στη Γάζα.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω.

"Ήταν μια πρωτοβουλία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο που ανέλαβαν ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της αριστεράς και στην οποία συμμετείχαν και ευρωβουλευτές κι από άλλες πολιτικές ομάδες. ένα είδος ανοιχτής ακρόασης, ένα είδος δίκης, όπου μάρτυρες και κορυφαίοι νομικοί τεκμηρίωσαν, όχι μόνο την ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά και το παράνομο του πολέμου που έκανε το κράτος του Ισραήλ, εναντίον των Παλαιστηνίων στη Γάζα.

Το ζητούμενο για εμάς, στην ευρωομάδα της αριστεράς και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσουμε συνέχεια σε αυτή την πολιτική πίεση, γιατί, ασφαλώς στο τέλος ο αγώνας των Παλαιστινίων θα δικαιωθεί, αλλά το θέμα είναι να μη θρηνίσουμε μέχρι τότε και άλλα παιδιά νεκρά".

Το τέλος επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το θρυλικό Roger Waters, να τραγουδάει το καινούργιο του τραγούδι, "If i had been God (Lay Down Jerusalem)":

Και ολόκληρο το τραγούδι εδώ:

Ακούστε τη συνέντευξη του Roger Waters στον Daniel Fontaine σχετικά με τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη:

SHARE:

24Media Network