Βίντεο: Ο ‘βομβιστής με το καπέλο’ κάνει βόλτες πεζός μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο

default image

Τη διαδρομή που ακολούθησε ο μυστηριώδης τρίτος βομβιστής του αεροδρομίου των Βρυξελλών, αμέσως μετά το χτύπημα, δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές (vid)

Ένα νέο βίντεο του “άνδρα με το καπέλο”, του τρίτου τρομοκράτη που εμπλέκεται στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έδωσαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα ίχνη του.

Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, δείχνει τη διαδρομή που έκανε ο ύποπτος, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το αεροδρόμιο.

Η έκρηξη των βομβών στο συγκεκριμένο σημείο σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα) και αμέσως μετά ο μυστηριώδης άνδρας με το καπέλο και το ανοιχτόχρωμο σακάκι, φαίνεται να φεύγει με τα πόδια από εκεί. Ενώ διασχίζει πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, κάποια στιγμή βγάζει το σακάκι του και το πετάει, φορώντας από μέσα ένα γαλάζιο πουκάμισο με σκούρα μπαλώματα στους αγκώνες. Τα ίχνη του χάνονται στις 09:50. 

Να θυμίσουμε ότι οι αρχές θεωρούν ότι τρεις ήταν οι βομβιστές στο αεροδρόμιο, με τους δύο εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους στο χτύπημα.

Παράταση στην έκδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η έκδοση του υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες.

Οι βελγικές αρχές θέλουν περισσότερο χρόνο για να ανακρίνουν τον ύποπτο για τη σχέση του με τον Αλγερινό τρομοκράτη, Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς σε επιχείρηση σε διαμέρισμα.

Δαχτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα που σκοτώθηκε ο Μπελκαΐντ, με τον πρώτο να συλλαμβάνεται τρεις μέρες αργότερα στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Αμπντεσλάμ είναι το μοναδικό επιζών μέλος της ομάδας που σκότωσε 130 άτομα στο Παρίσι τον Νοέμβριο.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα