Βίντεο: Τρόμος σε πτήση στη Σκωτία – Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά εν πτήσει

Βίντεο: Τρόμος σε πτήση στη Σκωτία – Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά εν πτήσει
Φωτιά στο φτερό του αεροσκάφους BBC

Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Εδιμβούργο στη Νέα Υόρκη προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, αφού το το φτερό του τυλίχθηκε στις φλόγες. Τι δήλωσε επιβάτης.

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες αεροσκάφους που πραγματοποιούσε πτήση από το Εδιμβούργο για τη Νέα Υόρκη, καθώς ο κινητήρας του άρπαξε φωτιά ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, η πτήση DAL209 της Delta Airlines με προορισμό τη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Πρέστγουϊκ μετά από προβλήματα στον κινητήρα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν εικόνες με φλόγες στο φτερό του αεροπλάνου. Σοκαρισμένοι οι επιβάτες είπαν ότι άκουσαν έναν δυνατό ήχο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στην πτήση βρισκόταν η δημοσιογράφος του BBC Scotland News, Laura Pettigrew. Όπως είπε: “Το αεροπλάνο απογειώθηκε και ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από τον κινητήρα, παρόμοιος με τον θόρυβο που συνήθως κάνει κατά την απογείωση και την προσγείωση, αλλά φαινόταν να συνεχίζεται μόλις βρεθήκαμε στον αέρα“.

“Ακολούθησε μια ανακοίνωση – αν και κανείς δεν μπορούσε να την ακούσει. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ετοιμαζόμασταν να προσγειωθούμε”, πρόσθεσε.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, είδαμε πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες με σωλήνες να τρέχουν προς το μέρος μαςανέφερε και πρόσθεσε: “Μας είπαν να αφήσουμε όλα τα υπάρχοντά μας και να κατέβουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε”.

Η ίδια ανέφερε πως οι επιβάτες ήταν σχετικά ψύχραιμοι, αλλά μπερδεμένοι, ενώ ορισμένες οικογένειες με παιδιά ήταν αρκετά αγχωμένες. “Το πλήρωμα ήταν καταπληκτικό, τους κράτησαν όλους ήρεμους” κατέληξε.

Σε δήλωση της η εταιρεία Delta ανέφερε: “Η πτήση 209 της Delta από το Εδιμβούργο προς τη Νέα Υόρκη-JFK εκτρέπεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Πρέστγουϊκ της Γλασκώβης μετά από μηχανικό πρόβλημα σε έναν από τους δύο κινητήρες του αεροσκάφους. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για αυτήν την αναστάτωση και εργαζόμαστε για να τους φέρουμε στους τελικούς προορισμούς τους μέσω του Εδιμβούργου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα