Βηρυτός: Μεγάλη φωτιά έναν μήνα μετά την έκρηξη

Βηρυτός: Μεγάλη φωτιά έναν μήνα μετά την έκρηξη

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο καπνός έχει "σκεπάσει" την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Δεν υπάρχουν τραυματίες σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο λιμάνι της Βηρυτού. Όπως προδίδουν και τα πλάνα που τράβηξαν κάτοικοι, ο πυκνός μαύρος καπνός από την πυρκαγιά έχει καλύψει τον ουρανό, δημιουργώντας τρόμο και ξυπνώντας τις νωπές αναμνήσεις από τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε πριν από έναν μήνα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 190 ανθρώπους και προκαλώντας τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεστραμμένη ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού και ένας αξιωματούχος σημείωσε ότι περιορίστηκε στην περιοχή αυτή.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι μια αποθήκη με μηχανέλαια και ελαστικά τυλίχθηκε στις φλόγες και ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο του στρατού να ρίχνει νερό για να σβήσει τη φωτιά.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου AlJadeed ότι δεν έχει διευκρινιστεί το είδος των υλικών που καίγονται. Ωστόσο συνέστησε στους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά είναι περιορισμένη σε ένα μέρος.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, αλλά ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να φύγουν από την πόλη, η οποία φέρει ακόμη το τραύμα από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 190 ανθρώπους.

“Είμαι αναγκασμένος να τους απομακρύνω από την Βηρυτό, από τον καπνό και την φωτιά που μαίνεται ξανά στο λιμάνι“, δήλωσε ο 49χρονος Μάτζεντ Χασανεΐν, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο αυτός, η σύζυγός του και τα δυο τους παιδιά απομακρύνονταν από την περιοχή.

Ο γιος του, λέει, ακόμη υποφέρει από το σοκ που υπέστη από την έκρηξη που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας κοντά στο λιμάνι και τραυμάτισε περίπου 6.000 ανθρώπους, ενώ άφησε χωρίς στέγη περίπου 300.000.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου Ζορζ Κετάνεχ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν φόβοι για μια δεύτερη έκρηξη εξαιτίας της σημερινής πυρκαγιάς και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, αν και, όπως διευκρίνισε, κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα