Βιβλική καταστροφή στις Φιλιππίνες

Βιβλική καταστροφή στις Φιλιππίνες

Ξεπερνούν τους 650 οι νεκροί στις Φιλιππίνες από την τροπική καταιγίδα Ουάσι. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί (Vid)

Σε περισσότερους από 650 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στις νότιες Φιλιππίνες λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Ουάσι, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης των 800 αγνοουμένων στο νησί Μιντανάο.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ πολλά πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.

Οι αρχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, καθώς κατηγορούνται ότι δεν προειδοποίησαν επαρκώς για τη σοβαρότητα της τροπικής καταιγίδας.

Η κρατική υπηρεσία καταστροφών υποστηρίζει ότι εξέδωσε προειδοποίηση τρεις ημέρες πριν η καταιγίδα φτάσει στη στεριά την Παρασκευή.

Παράλληλα,  εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικοί και χωρίς νερό.

Εκφράζονται ακόμη φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο γιατί τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν φτάσει ακόμα σε απομονωμένα χωριά που βρίσκονταν πάνω στο πέρασμα της καταιγίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες

More than 500 dead

SHARE:

24Media Network