Βοήθεια 600 εκατ. ευρώ χορηγεί η Κομισιόν στην Ουκρανία

Βοήθεια 600 εκατ. ευρώ χορηγεί η Κομισιόν στην Ουκρανία

Η εκταμίευση του ποσού εντάσσεται στο συνολικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που έχει προβλεφθεί να χορηγηθεί από την Ε.Ε. έως το 2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη, να χορηγήσει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους 600 εκατ. ευρώ με βάση τις υποχρεώσεις που οφείλει να τηρεί έναντι της Ε.Ε για την χορήγηση της βοήθειας οι οποίες καθυστέρησαν επι μήνες.

Την απόφαση αυτή υιοθέτησε μετά από πρόταση των εμπειρογνωμόνων της, οι οποίοι, μετρίασαν τις απαιτήσεις της Επιτροπής που προέβλεπαν ότι το Κίεβο πρέπει να άρει αρχικά τους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας, καθώς διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην βουλή προς έγκριση σχετικό νόμο, βάσει του οποίου θα αλλάξει πολιτική στον τομέα αυτό.

"Η Επιτροπή αναμένει ότι ο νόμος που αφορά στους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας και κατατέθηκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο θα εγκριθεί άμεσα" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Κομισιόν.

Το εν λόγω ποσό θα δοθεί στην Ουκρανία, -στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει από το 2014 δάνεια ύψους 2,8 δισ. ευρώ - αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Απριλίου,

Τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε υποσχεθεί στον Ουκρανό πρωθυπουργό Βολοντίμιρ Γκρόϊσμαν ότι θα αποδεσμεύσει το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση της πρώην αυτής σοβιετικής δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκταμίευση του ποσού εντάσσεται στο συνολικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που έχει προβλεφθεί να χορηγηθεί έως το 2018.

(Φωτογραφία: AP Images / Darko Vojinovic, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παράταση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για την ουκρανική κρίση

Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

SHARE:

24Media Network