Βολιβία: Και πρόεδρος και καθηγητής ο Λουίς Αρσε

Βολιβία: Και πρόεδρος και καθηγητής ο Λουίς Αρσε
Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, Λουίς Άρσε AP

Παρά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της χώρας του, ο Λουίς Αρσε δεν εγκαταλείπει την πανεπιστημιακή του έδρα.

Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ο οποίος ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Κυριακή, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο μέσω βιντεοσύνδεσης, ενημέρωσε ο ίδιος την Τετάρτη.

«Από το Casa Grande del Pueblo (σ.σ. «Το μεγάλο σπίτι του λαού», το κτίριο της προεδρίας στη Λα Πας), θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο UMSA (το πανεπιστήμιο του Σαν Αντρές)», ανέφερε ο Άρσε μέσω Twitter.

«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη και το να μοιράζομαι χρόνο με τους φοιτητές πάντα με γεμίζει ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος, 57 ετών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται καθώς παραδίδει μάθημα ψηφιακά, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή.

Ο Άρσε διαδέχθηκε στην ηγεσία του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) και στην προεδρία τον Έβο Μοράλες (2006-2019). Ο Μοράλες επέστρεψε τη Δευτέρα στην πατρίδα του από την εξορία στην Αργεντινή.

Διδάσκει οικονομία στο πανεπιστήμιο Σαν Αντρές στη Λα Πας. Έχει πανεπιστημιακούς τίτλους οικονομολόγου, είναι απόφοιτος σχολής λογιστικής και απόφοιτος της σχολής οικονομικών επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου Warwick.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα