Στην Κούβα για εξετάσεις ο Μοράλες

Στην Κούβα για εξετάσεις ο Μοράλες
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες AP

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο Ε. Μοράλες επιβιβάσθηκε το βράδυ της Κυριακής σε μη προγραμματισμένη πτήση προς την Κούβα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανεχώρησε από την Αργεντινή, χώρα στην οποία έχει καταφύγει ως πολιτικός εξόριστος, με κατεύθυνση την Κούβα, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

«Ο τέως πρόεδρος Έβο Μοράλες το βράδυ της Κυριακής επιβιβάσθηκε σε μη προγραμματισμένη πτήση προς την Κούβα για λόγους υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπός του, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Όπως πρόσθεσε: «αναμένεται να επιστρέψει εντός του Σαββατοκύριακου και να συνεχίσει τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες».

Ίνδαλμα του αγώνα των κοινωνιών και των αυτοχθόνων στη Λατινική Αμερική ενάντια στις επιπτώσεις του νεοφιλελεύθερου προτύπου της ελεύθερης αγοράς, ο Μοράλες αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την πολιτική κρίση που ξέσπασε γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του για καλπονοθεία κατά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Μετά την άφιξή του στην Αργεντινή, ο Μοράλες επιδίδεται εκ του μακρόθεν σε έναν έντονο προεκλογικό αγώνα υπέρ του κόμματός του Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS) ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Μαΐου. 

Το MAS, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προηγείται έναντι της διαιρεμένης αντιπολίτευσης, όχι όμως με αρκετή διαφορά ώστε να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα