“Βόμβα” Φάουτσι: Ισως να μην χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca

“Βόμβα” Φάουτσι: Ισως να μην χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι Alex Brandon / ASSOCIATED PRESS

O Αντονι Φάουτσι τόνισε μιλώντας στο Reuters ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσουν καν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό!

Την παραπάνω “βόμβα” ενεργοποίησε όχι κάποιος τυχαίος αλλά ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών και σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ, Αντονι Φάουτσι.

Επί λέξει, ο Αμερικανός επιστήμονας τόνισε τα εξής: “Το αν θα χρησιμοποιήσουμε τελικά και το εμβόλιο της AstraZeneca είναι στον αέρα. Εχω την αίσθηση ότι με δεδομένο ότι έχουμε συμβόλαια με πολλές εταιρίες, νομίζω ότι διαθέτουμε επαρκείς ποσότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας και χωρίς τα εμβόλια της AstraZeneca”.

Eίναι σαφές ότι η παραπάνω διαπίστωση μαζί με τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου (έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα θανατηφόρων θρομβώσεων) δημιουργεί ένα κύμα παγκόσμιας ανησυχίας!

Οι χώρες που έχουν αναστείλει προσωρινά τη χορήγηση του εν λόγω σκευάσματος είναι 12 ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχουν κατηγορηματικές δεσμεύσεις από την ασφάλειά του.

Στις ΗΠΑ το εμβόλιο της AstraZeneca (βρετανικό προϊόν) έχει πάρει την κατ’ αρχήν έγκριση αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθεί. Η αμερικανική υπηρεσία υγείας είχε τονίσε τον Μάρτιο ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν δώσει ελλιπή εικόνα για την αποτελεσματικότητα.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν προτιμήσουν τελικά την AstraZeneca, θα αυξήσουν τις παραγγελίες στην Johnson & Johnson, στην Pfizer και στην Novavax.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα