Βόρεια Κορέα: Δεν διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του Αμερικανού ιεραπόστολου

Βόρεια Κορέα: Δεν διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του Αμερικανού ιεραπόστολου

Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας. Η Πιονγιάνγκ αρνείται τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Μπάε

Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε την πρόσκληση για επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ ενός ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ, με σκοπό να ζητήσει την απελευθέρωση του Αμερικανού ιεραπόστολου, Κένεθ Μπάε, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, Τζέσι Τζάκσον, είχε προσφερθεί να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας ώστε να καταβάλει προσπάθειες για την απελευθέρωση του Μπάε.

"Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη Λαϊκή Δημοκρατία της (Βόρειας) Κορέας και την απόφασή της να ακυρώσει –για δεύτερη φορά- την πρόσκληση του Πρέσβη Ρόμπερτ Κινγκ να μεταβεί στην Πιονγιάνγκ με σκοπό τη διεξαγωγή συνομιλιών σχετικά με την απελευθέρωση του Κένεθ Μπάε.

Η ΛΔΚ είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2013 ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Μπάε ως πολιτικό χαρτί διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Μπάε, ο αιδεσιμότατος Τζάκσον προσφέρθηκε να ταξιδέψει στην Πιονγιάνγκ σε μια ανθρωπιστική αποστολή, στόχος της οποίας θα ήταν η απελευθέρωση του Μπάε. Συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες της οικογένειας του ιεραπόστολου και του Αιδεσιμότατου Τζάκσον ώστε να επιστρέψει ο Μπάε στη χώρα του".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ανταλλαγή" με ιεραπόστολο που κρατείται στη Β. Κορέα, πρότεινε ο Ρόντμαν

SHARE: