Βόρεια Κορέα: H δολοφονία που έκανε τον Κιμ να ζητήσει “συγγνώμη”

Βόρεια Κορέα: H δολοφονία που έκανε τον Κιμ να ζητήσει “συγγνώμη”
North Korean leader Kim Jong Un claps during a military parade on Saturday, April 15, 2017, in Pyongyang, North Korea to celebrate the 105th birth anniversary of Kim Il Sung, the country's late founder and grandfather of current ruler Kim Jong Un. (AP Photo/Wong Maye-E) AP

Σε μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση ο βορειοκοεράτης πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου της Σεούλ.

Ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία αξιωματούχου της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Σεούλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, ο Κιμ είπε στον ομόλογό του από τη Νότια Κορέα Μουν Τζε-ιν ότι το περιστατικό δεν έπρεπε να συμβεί.

Σύμφωνα με τη Σεούλ ο 47χρονος άνδρας πυροβολήθηκε απο τον στρατό ενώ βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα του πυρπολήθηκε.

Η συγγνώμη του Κιμ ήρθε με τη μορφή επιστολής προς τον Πρόεδρο Μουν, σύμφωνα με αξιωματούχο. Ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας είπε ότι ένιωθε «πολύ λυπημένος». Μάλιστα η Πιονγιάνγκ έδωσε περισσότερες λεπτομέριες για το περιστατικό λέγοντας οτι ο 47χρονος δέχθηκε 10 πυροβολισμούς. Ωστόσο, διευκρίνισε οτι δεν έκαψε το σώμα του, αλλά το “πλωτό μέσο” που τον μετέφερε, δήλωσε ο διευθυντής εθνικής ασφάλειας της Σεούλ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα