Βόρεια Κορέα: Πένθος 11 ημερών για τα δέκα χρόνια απο τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Βόρεια Κορέα: Πένθος 11 ημερών για τα δέκα χρόνια απο τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Κιμ Γιονγκ Ουν printscreen

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν οι πολίτες απαγορεύεται να διασκεδάζουν και να καταναλώνουν αλκοόλ για 11 ημέρες.

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της να γελούν, να καταναλώνουν αλκοόλ και να επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ κηρύσσοντας εθνικό πένθος με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών στις 17 Δεκεμβρίου από το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η περίοδος πένθους αναμένεται να διαρκέσει 11 ημέρες ενώ όσοι πεθάνουν στο διάστημα αυτό, αναμένεται να θαφτούν με το πέρας του. Παράλληλα, οι οικογένειες τους απαγορεύεται να θρηνήσουν “φανερά”.

Μετά τα παραπάνω μέτρα είναι σχεδόν αυτονόητο, ότι όσοι έχουν γενέθλια εντός των 11 ημερών του εθνικού πένθους απαγορεύεται να τα γιορτάσουν.

“Στο παρελθόν, άνθρωποι που πιάστηκαν να πίνουν ή βρέθηκαν μεθυσμένοι εντός της περιόδου του εθνικού πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες “ιδεολογίας”. Δεν τους ξαναείδε κανείς”, αναφέρει πηγή στον The Indian Express.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο δεύτερος της δυναστείας Κιμ, κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα για 17 χρόνια μέχρι τον θάνατο του το 2011.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα