Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση μέσα στη νύχτα

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση μέσα στη νύχτα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη στρατιωτική παρέλαση για την 73η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/KCNA

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε παρέλαση για τα 73 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τη Πέμπτη (09/09) βραδινή στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ, τιμώντας την 73η επέτειο ίδρυσης της, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, παρουσιάστηκε στη στρατιωτική εκδήλωση, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ και χαιρέτησε το πλήθος, χωρίς ωστόσο να βγάλει λόγο.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με φωτοβολίδες και αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, ενώ το θέαμα συνέχισαν αλεξιπτωτιστές που έπεσαν από αεροσκάφη μέσα στη νύχτα.

Στην παρέλαση συμμετείχαν και “μονάδες πρόληψης έκτακτης νόσου”, όπως αναφέρει το CNN.

Η Βόρεια Κορέα εφάρμοσε από το 2020 ακραίους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ενώ διέκοψε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο για να αποτρέψει την εισροή κρουσμάτων κορονοϊού. Η χώρα μέχρι τώρα δεν έχει αναφέρει μεγάλη έξαρση αν και οι ειδικοί αμφιβάλλουν για τον ισχυρισμό ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού.

Όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προχωρήσει σε απολύσεις αξιωματούχων που δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν αυστηρά προληπτικά μέτρα και περιορισμούς για την πρόληψη του κορονοϊού, αντικαθιστώντας τους με άλλους. Επιπλέον, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι ξένοι διπλωμάτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, επικαλούμενοι ελλείψεις αγαθών και ακραίους περιορισμούς στην καθημερινότητα.

Στρατιωτική παρέλαση με στρατεύματα, αλλά χωρίς πυραύλους

Όπως είχε συμβεί τον Ιανουάριο, ο στρατός της Βόρειας Κορέας είχε αποκαλύψει κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο με υποβρύχιο (SLBM).

Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν, μέχρι τώρα, από την παρέλαση της Πέμπτης (09/09) δεν απεικόνισαν κανένα πύραυλο, παρόλο που στις στρατιωτικές παρελάσεις συνηθίζεται να εμφανίζονται οι νέες ή ενημερωμένες εκδόσεις πυραύλων της χώρας.

Ο Ri Il Hwan, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, πραγματοποίησε ομιλία στην παρέλαση, σύμφωνα με το KCNA, λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα “αυξήσει τον Λαϊκό Στρατό, έναν πυλώνα για την υπεράσπιση του κράτους” και “θα ενισχύσει τις αμυντικές βιομηχανίες της για να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε φρούριο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα