Βόρεια Μακεδονία: Με βήμα ταχύ στο ΝΑΤΟ – Δεκτό το πρωτόκολλο εισδοχής

Βόρεια Μακεδονία: Με βήμα ταχύ στο ΝΑΤΟ – Δεκτό το πρωτόκολλο εισδοχής
Συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ AP

Μετά την "σιωπηρή αποδοχή" των κρατών-μελών της συμμαχίας, έγινε δεκτό από το ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της βαλκανικής χώρας και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία υπογραφής του.

Δεκτό έγινε από το ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας, μετά την σιωπηρή αποδοχή των 29 μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο εισδοχής, ενεργοποιώντας την αλλαγή του ονόματος και στρώνοντας τον δρόμο για την αύξηση των μελών της βορειοατλαντικής συμμαχίας στους 30.

“Η ημερομηνία υπογραφής του Πρωτοκόλλου Εισδοχής θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες”, αναφέρει αξιωματούχος που επικαλείται το Bloomberg. “Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου τα Σκόπια θα μπορούν να συμμετέχουν με πρόσκληση στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ”.

Όπως αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο, η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί χτύπημα στην Ρωσία, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια.

Με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, η Βόρεια Μακεδονία θα ακολουθήσει τον δρόμο που άνοιξαν το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Κροατία, ενώ θα πρέπει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες, ώστε να φτάνουν το 2% του ΑΕΠ κατ’απαίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα