Βουλγαρία: Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από τρεις αθλητές

Βουλγαρία: Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από τρεις αθλητές
O δημοσιογράφος, Σλάβι Ανγκέλοφ, που δέχτηκε επίθεση στις 17 Μαρτίου

Σε τρία αθλητές απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον Γενικό Εισαγγελέα της Βουλγαρίας για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου, Σλάβι Ανγκέλοφ, που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο.

Κατηγορίες κατά τριών αθλητών οι οποίοι φέρεται να επιτέθηκαν και να ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο Σλάβι Ανγκέλοφ στις 17 Μαρτίου, ασκήθηκαν από τις βουλγαρικές εισαγγελικές Αρχές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας Ιβάν Γκέσεφ δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα κατηγορούνται επίσης και για κατοχή ναρκωτικών.

Την Πέμπτη, εξαρθρώθηκε στη Σόφια, μια εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι ειδικεύονται σε επιθέσεις και ξυλοδαρμούς.

Ήταν -σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές- υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον του Ανγκέλοφ. Ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Chassa”, Σλάβι Ανγκέλοφ δέχθηκε επίθεση κοντά στο σπίτι του, στο κέντρο της Σόφιας, αργά το βράδυ της 17ης Μαρτίου.

Ο κ. Γκέσεφ υπογράμμισε ότι η επίθεση κατά του κ. Ανγκέλοφ συνδέεται με το δημοσιογραφικό του έργο. “Η επίθεση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών ατόμων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το κράτος, τα οποία υπόκεινται σε ποινική διαδικασία, είναι εκτός Βουλγαρίας και κρύβονται επί του παρόντος από άλλες προδικαστικές διαδικασίες”, δήλωσε ο κ. Γκεσέφ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγγελική αρχή συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους, “αλλά για να αποκαλυφθούν ονόματα, πρέπει να υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα