Βουλή των Κοινοτήτων: "Τέλος στην πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών"

Εικόνα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο
Εικόνα έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο AP

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων. Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.

Το έκτακτο νομοσχέδιο προώθησε η κυβέρνηση μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου.

ADVERTISING

Κατά την έναρξη της συζήτησής του στο Κοινοβούλιο, ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, δεχόμενος ερωτήσεις για το εάν ο νέος νόμος μπορεί να αμφισβητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - που απαγορεύει την επιβολή βαρύτερων ποινών από αυτές που ίσχυαν όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα - απέκλεισε το ενδεχόμενο.

«Δεν περιμένω δικαστικό αγώνα σε εγχώρια δικαστήρια ή στο Στρασβούργο…είναι σταθερή η άποψή μου ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν δεσμεύεται από τις προβλέψεις του άρθρου 7 της ευρωπαϊκής σύμβασης, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο που η ποινή επιβάλλεται, όχι με μία αλλαγή στη φύση της ποινής καθαυτής» είπε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Τρομοκρατία, Επίθεση στο Λονδίνο
SHARE:

24Media Network