Βούτηξε στο κενό από τον τέταρτο όροφο - "Σούπερ ήρωας" πυροσβέστης τον έπιασε στον αέρα

Πυροσβέστης γίνεται σούπερ-ήρωας
Πυροσβέστης γίνεται σούπερ-ήρωας LATVIANFIREFIGHTERS / FACEBOOK

Ο άνδρας πέφτει από τον τέταρτο όροφο κτιρίου αλλά σώζεται χάρη σε έναν πυροσβέστη που τον πιάνει στον αέρα

Μια ανθρώπινη ζωή έσωσε η επινοητικότητα και ο αυτοσχεδιασμός πυροσβεστών της Λετονίας. Άνδρας έπεσε από τον τέταρτο όροφο ενός πολυώροφου κτιρίου και ο "υπερήρωας" πυροσβέστης κατάφερε να τον αρπάξει από τα πόδια στα μισά της καθοδικής του πορείας.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες σε περιοχή που δεν έγινε γνωστή, με την πυροσβεστική να σπεύδει καθώς ένα "ύποπτο" άτομο κρεμόταν "επικίνδυνα" από ένα παράθυρο του τέταρτου ορόφου.

ADVERTISING

Με τον χρόνο να πιέζει, οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν στο περιστατικό με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία προσπάθησε να φτάσει στον άνδρα από την οροφή του κτιρίου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ορειβασίας ενώ η άλλη έφτιαξε ένα "ανθρώπινο δίχτυ ασφαλείας" στο ακριβώς από κάτω διαμέρισμα.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική της χώρας, φαίνεται ένας εκ των μελών της ομάδας να "κρέμεται" από το ανοικτό παράθυρο και να αρπάζει τα πόδια του άνδρα που έπεφτε, με έναν συνάδελφό του να τον κρατάει από τα πόδια ως αντίβαρο. Δευτερόλεπτα αργότερα, το θύμα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον.

Για την "γενναία και άμεση δράση τους", οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες πρόκειται να βραβευτούν. "Το να είσαι διασώστης είναι κάτι ξεχωριστό. Χρειάζεται θάρρος, επαγγελματισμός και ικανότητα να ενεργείς αποφασιστικά σε πολύπλοκες και συχνά αναπάντεχες καταστάσεις. Είμαι περήφανος για τους δύο διασώστες που έσωσαν μια ζωή", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας, Ρίχαρντς Κοζλόφσκις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Η κινεζική αστυνομία δίνει συμβουλές επιβίωσης από επίθεση με μαχαίρι και "τα σπάει"

"Εγκεφαλικά": Παρκαδόρος καταστρέφει Porsche προσπαθώντας να την σταθμεύσει

Αναρωτιέσαι γιατί βρήκες κατεστραμμένη τη βαλίτσα σου μετά από πτήση; Ιδού η απάντηση

SHARE:

24Media Network