Βραζιλία: Εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με Βενεζουέλα

Βενεζουελάνοι μετανάστες
Βενεζουελάνοι μετανάστες AP

Οι μεταναστευτικές ροές των Βενεζουελάνων στα σύνορα με τη Βραζιλία αυξάνονται και η κυβέρνηση της χώρας του καφέ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Δείτε VIDEO με επεισόδια στα σύνορα.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα στην Πακαράιμα, στην Πολιτεία Χοράιμα, αλλά υπάρχουν εμπόδια για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση εξαιτίας διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει, τόνισε ο βραζιλιάνος υπουργός αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις Κάρλους Μαρούν τη Δευτέρα.

Κατά τον υπουργό, η κυβέρνηση δεν θα λάβει αποφάσεις πριν αποτιμήσει εκτενέστερα την κατάσταση στην Πακαράιμα, όπου ξέσπασαν βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο όταν ένας όχλος αποτελούμενο από Βραζιλιάνους επιτέθηκε εναντίον μεταναστών από τη Βενεζουέλα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα, επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους, παρά τις εκκλήσεις του κυβερνήτη της Πολιτείας να ληφθεί το μέτρο αυτό καθώς οι ροές μεγεθύνονται.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network