Βραζιλία: Το κινεζικό εμβόλιο "εξαφάνισε" τον κορονοϊό στην πόλη Σεράνα

Βραζιλία: Το κινεζικό εμβόλιο "εξαφάνισε" τον κορονοϊό στην πόλη Σεράνα
AP

Το μαζικό πείραμα σε ρεαλιστικές συνθήκες σε πόλη της Βραζιλίας με το κινεζικό εμβόλιο είχε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το πείραμα που έγινε στην πόλη Σεράνα της Βραζιλίας (βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Σάο Πάολο) με το κινέζικο εμβόλιο της Σίνοβακ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Στην πόλη, με πληθυσμό περίπου 46.000 κατοίκων, δόθηκε σε κάθε ενήλικο το εν λόγω σκεύασμα ως απάντηση στην πανδημία στο πλαίσιο μίας γενικής δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το AP, το αποτέλεσμα μετά από τέσσερις μήνες εφαρμογής, σε μία χώρα μάλιστα που πλήττεται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, δεν είναι απλά ενθαρρυντικό αλλά εκπληκτικό.

Η πόλη έχει βρει και πάλι την καθημερινότητά της, η εντατική του τοπικού νοσοκομείου έχει αδειάσει από περιστικά covid, οι γιατροί μπορούν επιτέλους να ρίξουν το βάρος τους σε άλλες ασθένειες που είχαν παραμελήσει την εποχή της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαρίζει επίσης ελπίδα στις φτωχές χώρες οι οποίες δεν μπορούν να αγοράσουν τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και των άλλων μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών. Το Σίνοβακ είναι σαφώς πιο φθηνό και τα εξαιρετικά αποτελέσματα της χρήσης του μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό της πανδημίας σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε.

Στη Σεράνα πάντως οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν κατά 95%, οι διασωληνώσεις κατά 86% και τα νέα κρούσματα με συμπτώματα κατά 80%.

Είναι, τέλος, χαρακτηριστικό το εξής: Η μοναδική ασθενής με κορονοϊό που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης είχε αρνηθεί να πάρει το κινεζικό σκεύασμα και περίμενε να εμβολιαστεί με άλλο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network