Βραζιλία: Πέντε νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές

Πλημμύρες στη Βραζιλία τον Ιανουάριο του 2019
Πλημμύρες στη Βραζιλία τον Ιανουάριο του 2019 AP

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Εσπίριτο Σάντο. Τεράστιες υλικές ζημιές και αποκλεισμένοι κάτοικοι.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Εσπίριτο Σάντο της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν τον νότο της πολιτείας μας", αναφέρει το μήνυμα των πυροσβεστών του Εσπίριτο Σάντο στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

ADVERTISING

Τα θύματα ήταν κάτοικοι δύο πόλεων που έχουν πληθυσμό σχεδόν 15.000 κατοίκους, της Ικόνχα (δύο νεκροί) και της πόλης Αλφρέντο Τσάβες (τρεις νεκροί), τοποθεσίες που βρίσκονται σε αγροτική περιοχή.

Στην πόλη Αλφρέντο Τσάβες, δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τη λάσπη στο σπίτι τους, έπειτα από κατολίσθηση.

Εντυπωσιακές εικόνες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δρόμους τελείως πλημμυρισμένους και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από το ρέμα.

Σε ένα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το νερό, σε καφέ χρώμα, να φθάνει στην οροφή ενός πρατηρίου καυσίμων.

Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες και ορισμένοι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί γιατί γέφυρες κατέρρευσαν από τη δύναμη του νερού.

Ο δήμαρχος της Ικόνχα δήλωσε στην τοπική εφημερίδα A Gazeta ότι "σχεδόν το 100% των καταστημάτων" καταστράφηκε από τις πλημμύρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Πλημμύρες
SHARE:

24Media Network