Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρου έβαλε τον Τραμπ φωτογραφία προφίλ στο Twitter

Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρου έβαλε τον Τραμπ φωτογραφία προφίλ στο Twitter

Ο Εδουάρδο Μπολσονάρου, βουλευτής και γιος του προέδρου της Βραζιλίας αποφάσισε να βάλει για εικόνα προφίλ στο Twitter τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Ο βουλευτής Εδουάρδο Μπολσονάρου, γιος του προέδρου της Βραζιλίας, αντικατέστησε τη φωτογραφία του στο προφίλ του στο Twitter με μια του Ντόναλντ Τραμπ, που αποκλείστηκε από αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Μετά από μια λεπτομερή ανάλυση των αυταρχικών ενεργειών του twitter και τον τρόπο με τον οποίο αυτές ερμηνεύονται (…) θα χρησιμοποιήσω μόνιμα μια φωτογραφία του Τραμπ», έγραψε χθες Κυριακή ο βουλευτής, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βραζιλιάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο τρίτος γιος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο Εδουάρδο, 36 ετών, ανήρτησε στο προφίλ του μια φωτογραφία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ χαμογελαστό και με φόντο τη σημαία των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή συγκέντρωσε επικρίσεις από πολλά μέσα ενημέρωσης και από Βραζιλιάνους διπλωμάτες καθώς γίνεται από έναν βουλευτή που κατέχει μια τόσο συμβολική θέση στο Κοινοβούλιο.

Ο Εδουάρδο Μπολσονάρου παρουσιαζόταν στο παρελθόν ως υποψήφιος για το πόστο του πρέσβη της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, αλλά ο πατέρας του δεν προχώρησε τελικά στον διορισμό του μετά από χιονοστιβάδα επικρίσεων για την έλλειψη προσόντων του γιου του.

Το Twitter ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή λόγω του «κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης στη βία», δύο ημέρες μετά την επίθεση των οπαδών του στο Καπιτώλιο. Το Facebook, το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επίσης αναστείλαν επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, ο Εδουάρδο Μπολσονάρου επέκρινε αυτές τις κινήσεις, λέγοντας ότι «ένας κόσμος όπου ο Μαδούρο έχει λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά εκείνοι του Τραμπ είναι σε αναστολή, δεν είναι ένας φυσιολογικός κόσμος».

Ο Ζαΐχ Μπολοσονάρου ήταν ο τελευταίος ηγέτης χώρας της G20 που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την προεδρική του νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά τη βία στο Καπιτώλιο, ο πρόεδρος Μπολσονάρου υποστήριξε ότι η θεσμική κρίση στις ΗΠΑ προκλήθηκε από την «έλλειψη εμπιστοσύνης» των Αμερικανών στις εκλογές, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του συμμάχου του, Τραμπ, περί «νοθείας»

Μάλιστα εκτίμησε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει «χειρότερα προβλήματα» από τις ΗΠΑ αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές του 2022. «Η απάτη υπάρχει», επέμεινε, επαναλαμβάνοντας ότι, όπως πιστεύει, θα είχε εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2018 αν δεν είχαν γίνει παρατυπίες, για τις οποίες ωστόσο δεν παρουσίασε ποτέ καμία απόδειξη. Πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι ο Μπολσονάρου θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Αμερικανού ομολόγου του και θα αμφισβητήσει μέχρι τέλους τη νομιμότητα των εκλογών, εάν δεν καταφέρει να επανεκλεγεί το 2022.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα