Βραζιλία: Ο Ιησούς Χριστός του Ενκαντάδο “ανταγωνίζεται” τον Χριστό Λυτρωτή του Ρίο ντε Τζανέιρο

Βραζιλία: Ο Ιησούς Χριστός του Ενκαντάδο “ανταγωνίζεται” τον Χριστό Λυτρωτή του Ρίο ντε Τζανέιρο
Το άγαλμα Cristo Protetor de Encantado στη Βραζιλία YouTube

Ένας Ιησούς Χριστός δεν είναι ποτέ αρκετός και η πόλη Encantado της Βραζιλίας απέκτησε το δικό της πανύψηλο άγαλμα που ανταγωνίζεται το ύψος του διάσημου αγάλματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ένα από τα ψηλότερα αγάλματα του Ιησού Χριστού στον κόσμο κοσμεί πλέον την πόλη Encantado στη νότια Βραζιλία, το οποίο όπως φαίνεται ανταγωνίζεται στα ίσια το διάσημο αγάλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης συγκεντρώνοντας εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.

Κατασκευασμένο από χάλυβα και σκυρόδεμα, το άγαλμα Cristo Protetor de Encantado έχει ύψος 43 μέτρα (141 πόδια), 4,9 μέτρα ψηλότερο από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με την Ένωση Φίλων του Χριστού (AACristo), την τοπική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του αγάλματος.

Η δομή σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Genésio Gomes Moura και τον γιο του, Markus Moura και πρόκειται να είναι το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο, μετά από ένα μνημείο 249 ποδιών που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μεξικό και μια φιγούρα 172 ποδιών στην Πολωνία.

Σε μια δήλωση στον επίσημο ιστότοπο του Cristo Protetor de Encantado, η AACristo λέει ότι το άγαλμα ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου, αλλά ο χώρος που θα τον περιβάλλει και σχεδιάζεται να γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή και δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2023.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας που επικαλείται το CNN, μέσα στο άγαλμα θα υπάρχει ένας ανελκυστήρας, ο οποίος θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα σημείο που θα λειτουργεί ως παρατηρητήριο, το οποίο θα βρίσκεται στο ύψος της καρδιάς του Χριστού, ανταμείβοντάς τους με την εκπληκτική θέα στην κορυφή του λόφου.

“Θα υπάρχει ένα γυάλινο άνοιγμα από όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να φωτογραφίζουν και να αγναντεύουν την κοιλάδα”, ανέφερε ο επικεφαλής του έργου Artur Lopes de Souza στον ιστότοπο AACristo.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 353.000 δολάρια, ενώ η AACristo ζητά δωρεές για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα