Βραζιλία: Ο υπουργός Υγείας προτιμά την οικονομία από την "γριπούλα" του κορονοϊού

Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βραζιλία
Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βραζιλία AP

Ο Νέλσον Τάιχ αμφισβητεί την ανάγκη ενός νοσοκομείου εκστρατείας στη Μανάους, όπου θάβουν τα θύματα του κορονοϊού σε ομαδικούς τάφους, και εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού.

Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Νέλσον Τάιχ, αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον είναι απαραίτητο να φτιαχτεί νέο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Μανάους, η οποία δέχεται πολύ βαρύ πλήγμα, την ώρα που τα νοσοκομεία της πόλης έχουν υποστεί κορεσμό και οι αρχές πλέον θάβουν θύματα της COVID-19 σε ομαδικούς τάφους.

Η Μανάους, στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, θεωρείται πως έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από όλες τις μεγάλες πόλεις στη Βραζιλία, όπου μέχρι χθες καταγράφονταν πάνω από 105.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 7.000 θάνατοι από την COVID-19. Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλότερος σε άλλα αστικά κέντρα, οι υποδομές της δημόσιας υγείας στη Μανάους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, τονίζουν αξιωματούχοι.

Ο προκάτοχος του Τάιχ, ο Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα — αποπέμφθηκε τον Απρίλιο από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τον οποίο ήρθε σε σύγκρουση — είχε υποσχεθεί πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έστηνε ένα «νοσοκομείο εκστρατείας» στη Μανάους τον Μάιο για να αναλάβει ειδικά ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

«Πριν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να στήσουμε νοσοκομείο εκστρατείας, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση στη Μανάους» , είπε ο Τάιχ. «Το νοσοκομείο είναι μεγάλο» και υπάρχει περιθώριο να επεκταθεί, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη.

«Καθώς οι πόροι που έχουμε είναι λίγοι, πρέπει να κατανοήσουμε τι είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», έκρινε.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας έχει υποβαθμίσει μόνιμα την πανδημία του κορονοϊού, μιλώντας για μια «γριπούλα», και εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης, διότι λέει πως θα υποστεί πλήγμα η οικονομία, η μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network