Βραζιλία: Υπουργός Γεωργίας εναντίον... Ζιζέλ

Η Ζιζέλ
Η Ζιζέλ CHARLES SYKES/INVISION/AP

Η κριτική που διατύπωσε η Ζιζέλ Μπούντχεν για την οικολογική πολιτική της χώρας της προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Γεωργίας της Βραζιλίας.

Η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας επέκρινε την Δευτέρα την καλλονή Ζιζέλ Μπούντχεν, διότι υποστήριξε ότι η Βραζιλία είναι μια χώρα που αποψιλώνει τα δάση της, ενώ πρόσθεσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στο διάσημο μοντέλο να αναλάβει καθήκοντα πρέσβειρας της χώρας της, με στόχο να προωθήσει τις προσπάθειες παροχής στους πολίτες τροφίμων και παράλληλα προστασίας της φύσης.

Η υπουργός Τερέζα Κριστίνα Ντίας ανέφερε στο Twitter ότι η Μπούντχεν θα λάβει σύντομα την πρόσκληση, αφού καταφέρθηκε εναντίον της κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης.

«Συγγνώμη, Ζιζέλ Μπούντχεν, θα έπρεπε να είσαι η πρέσβειρά μας, να λες ότι η χώρα σου προστατεύει (το περιβάλλον), ότι η χώρα σου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών παγκοσμίως που προστατεύουν (τα δάση) και να μην έρχεσαι εδώ και να λες άσχημα πράγματα για τη Βραζιλία χωρίς να έχεις γνώση των γεγονότων» επισήμανε η Ντίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο του Σάο Πάολο Jovem Pan.

ADVERTISING

Οι εκπρόσωποι του μοντέλου δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές. Το να στρατολογήσουν την καλλονή ως εκπρόσωπο τύπου για τη βιωσιμότητα θα συνιστούσε μια τεράστια επιτυχία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, καθώς θα είχε στο πλευρό της μια επικρίτρια των ενεργειών του προκατόχου του σχετικά με τη χαλάρωση των περιβαλλοντικών νόμων.

Η Ζιζέλ Μπούντχεν, που είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι, ήρθε σε αντιπαράθεση δύο φορές με τον πρώην πρόεδρο Μισέλ Τεμέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις πολιτικές του για τη συρρίκνωση ή την εξάλειψη προστατευμένων περιοχών του Αμαζονίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
SHARE:

24Media Network