Βρετανία: “Έχτισαν” το άγαλμα του Τσώρτσιλ για να μην το γκρεμίσουν

Βρετανία: “Έχτισαν” το άγαλμα του Τσώρτσιλ για να μην το γκρεμίσουν
Το "χτισμένο" άγαλμα του Τσώρτσιλ AP

Η δημοτική αρχή του Λονδίνου κάλυψε το άγαμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ υπο τον φόβο νέων επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το σαββατοκύριακο.

Το άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ που βρίσκεται απέναντι από το κοιβονούλιο “έχτισαν” οι αρχές του Λονδίνου καθώς το σαββατοκύριακο προγραμματίζονται νέες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Το περασμένο σαββατοκύριακο διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι τη φράση “ήταν ρατσιστής” στη βάση του αγάλματος του Τσώρτσιλ.

Αντίστοιχα περιστατικά υπήρξαν σε διάφορες βρετανικές πόλεις κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε μεταξύ άλλων οτι “το άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ στην πλατεία του Κοινοβουλίου είναι μια μόνιμη υπενθύμιση του επιτεύγματός του στη διάσωση αυτής της χώρας – και ολόκληρης της Ευρώπης – από μια φασιστική και ρατσιστική τυραννία.Είναι παράλογο ότι αυτό το εθνικό μνημείο κινδυνεύει από επίθεση βίαιων διαδηλωτών. Ναι, μερικές φορές εξέφρασε απόψεις που ήταν και είναι απαράδεκτες για εμάς σήμερα, αλλά ήταν ήρωας και αξίζει πλήρως το μνημείο”.

«Θέλουμε να αποφύγουμε κάθε βία, βανδαλισμό και ταραχές. Γι αυτό και καλώ όποιον έχει ισχυρά αισθήματα για το Black Lives Matter να παραμείνει σπίτι του και να βρει άλλους τρόπους να ακουστεί η ζωή του», τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα